Neke lekcije se u životu nauče prekasno, a mogle bi mnogo da nam znače da smo ih znali na vreme. Upravo zbog toga je savet ovog simpatičnog Beograđanina zlata vredan za svakog mladom čoveka.

Sponsored Links:

Na Fejsbuk grupi „Beograđani“ osvanuo je čika koji kaže da je uvek voleo mnogo da čita, ali mu se nekako uvek dešavalo da knjige koje bi mu baš značile u njegove ruke dođu prekasno.

Priupitan šta je to tačno što bi voleo da je pročitao ranije, imao je u isto vreme tužan i inspirativan odgovor.

– Hm, to mora da je jedna mala knjižica, sada ne mogu da se setim kako se zove. U principu, postoji jedan deo u knjizi kada deda vaspitava svoga unuka i kaže mu „Kada budeš imao posao, i kada budeš imao svoju stalnu platu, trećinu plate zaboravi da imaš, drugu trećinu stavi u ušteđevinu, a treću trećinu koristi za trošenje“.

Sponsored Links:

Možda da sam na takav način trošio novce, možda danas kada sam ostao bez posla, ne bih morao da se snalazim i radim u građevini i moleraje. Naravno, gospodin govori o nekom drugom vremenu, kada su plate bile dosta veće nego danas.

Ali, ne govorimo ovde o savetu o štednji, već o onom drugom, koji zaista može da vam promeni život, bez obzira na to kolika su vam primanja – čitajte knjige. Uzmite knjigu u ruke još danas, jer nikad ne znate kakvo se blago u njoj krije.

(Izvor: dnevne.rs)

loading...
loading...