Nemanja Šešelj iz Zadra ceo život je bio veliki Hrvat. No, onda mu se preko noći život raspao kad je saznao da su mu roditelji Srbi.

Sponsored Links:

Od kad zna za sebe, mladi Nemanja Šešelj najviše na svetu voli Hrvatsku i Hrvate. Još kao mali dečak išao je na osnivačke sastanke i okupljanja HDZ-a u Zadru, soba mu je bila puna postera dr. Franje Tuđmana, skupljao je CRO-Army sličice i često je po ceo dan slušao Đani Maršana, Đuku Čaića, Thompsona i Dražena Žanka.

Odrastao je u opkoljenom i redovno granatiranom Zadru, a njegova mržnja prema Srbima bila je nemerljiva. Najsrećniji dan u životu mu je bio kad se završila vojna operacija Oluja, jer su mrski mu Srbi bili konačno proterani iz Krajine, a on sam je vozom otišao do Knina i vratio se s dva nova bicikla. Bio je i 2001. na Rivi kad se protestvovalo zbog generala Norca, a i 2012. na dočeku Markaču i Gotovini.

Nemanja je danas ugledni član zadarske navijačke grupe Tornado i nekadašnji član HDZ-a. Naime, HDZ ga je razočarao sa Sanaderom, pa je poželeo da se učlani u HSP. I tu su počeli njegovi problemi.

Sponsored Links:

„Prilikom učlanjenja u HSP provjerava se vaše podrijetlo i testira genetska čistoća vaše krvi. Na toj provjeri sam pao. Ispada da su u zadnjih 10 generacija, svi moji preci bili Srbi. Bio sam šokiran. Ali odlučan.

Došao sam do Danka i Biljane, svojih donedavnih roditelja, i kratko im saopćio da mrzim Srbe, da je on, Danko, moj dojučerašnji otac, četnik i da se goni iz moje Hrvatske, a svojoj nekadašnjoj majci Biljani sam kratko rekao da je četnikuša i da bi je najradije zaklao.

Da zaključim cijelu stvar, preko Glasa koncila sam ih se javno odrekao i riješio se nadam se tog neugodnog balasta“ odlučan je Hrvat i katolik, Nemanja Šešelj.

loading...

Nakon ovog razvoja događaja, u HSP-u su mu odlučili dodeliti probno članstvo u stranci, dok se ne dokaže kao pravi i veliki Hrvat. Tako nešto prošao je uostalom i današnji predsednik HSP-a, Danijel Srb.

loading...