Kada je Suzan bila u tinejdžerskim godinama, sa svojom drugaricom je bila na plaži u Port Taunsendu u Vašingtonu. Tog leta sedamdesetih godina one su poslale poruku u boci…

Sponsored Links:

Poruka u boci koju je Suzan Kordel poslala iz Vašingtona je preživela Pacifik i nađena je 40 godina kasnije. Poruka je došla do Aljaske prošlog meseca.

Kada je Suzan bila u tinejdžerskim godinama, sa svojom drugaricom je bila na plaži u Port Taunsendu u Vašingtonu. Tog leta sedamdesetih godina one su poslale poruku u boci.

„Mislim da smo na brzinu napisale pismo, našle bocu i pustile u vodu“, rekla je Suzan.

Sponsored Links:

Suzan je rekla da su ona i njena drugarica bile mladim godinama kada su imale osećaj da je svet veliki i želele su da budu deo tog sveta. Boca je prešla preko Pacifika i tada su je Miki Stejzl i njen dečko, Kevin Isli, našli. Oni su u aprilu išli na izlet do obale Aljaske.

„Miki i Surli, njen pas, su šetali istočno, a ja zapadno. Kada smo se ponovo našli, ona je držala bocu. Ovo je prva poruka u boci koju sam video. Oboje smo bili jako uzbuđeni. Kako nismo mogli da otvorimo bocu, razbili smo je“, rekao je Isli.

Izli i Stejzl su istraživali na internetu i došli do Suzan Kordeli, koja živi na Havajima. To je bila žena koja je napisala poruku.

loading...

„Vratila su mi se sećanja i odmah sam im odgovorila na poruku i rekla da sam to ja. Naučnica sam i znam da su šanse da se nešto ovako desi prosto neverovatne. Ovo mi govori da je sve moguće“, rekla je Suzan.

loading...