Mrtvi ne mogu da se brane, pa je moguće da je ovim bačena ljaga na Arkana, koja će zaboleti i njegovu porodicu, i sve koji ga vole i poštuju.

Sponsored Links:

Josip Manolić, hrvatski političar, bivši premijer Hrvatske i visoko pozicionirani UDBA-aš otkrio je u svojim memoarima, ali i iu intervjuima jednu činjenicu o Arkanu koja je ili najveća laž na račun čuvenog vođe tigrova, ili najveće razočarenje za sve koji u njemu vide junaka.

On je u svojoj knjizi „Politika i domovina“ otkrio da je Hrvatska od Željka Ražnatovića – Arkana kupila 12 šlepera oružja i da je Arkan Hrvatskoj za dva miliona maraka prodao kasetu sa snimcima masakra na “Ovčari”.

„Ostaje mi sada spomenuti dva najvažnija događaja oko Arkana, za koje mislim da ne bi smeli ostati državnom tajnom, ma kako to neki još danas žarko žele“, piše Josip Manolić na 232. stranici nedavno objavljenih političkih memoara Politika i domovina.

Sponsored Links:

“Željko Ražnatović Arkan još je tokom istrage i boravka u Remetincu, i pre režiranog suđenja, postao dobavljač oružja za potrebe Republike Hrvatske. Početkom 1991. godine, tačnije, te godine, Republika Hrvatska kupila je njegovim posredovanjem od njegove firme iz vojnog skladišta u Batajnici mnogo oružja, pretežno kalašnjikove AK 47 i protivtenkovsko naoružanje. Bila je reč o dvanaest šlepera oružja“ – piše ovaj Hrvat.

„Danas valja otkriti neke detalje kako bi se priča o Arkanu svela u pravi kontekst. Ko je odobrio trgovinu oružjem sa Željkom Ražnatovićem Arkanom? Zašto ja, kao ondašnji predsjednik Vlade, nisam imao informaciju o tim nabavkama? Je li trgovina s njim bila pokriće za neke druge usluge, kako je to oružje plaćeno, zašto je celu operaciju vodio ‘obaveštajni krug’, i na strani kupaca i na strani prodavača? Možda odgovor znaju neki pojedinci iz Osijeka koji su onih dana bili gospodari života i smrti u Osijeku, a pretpostavljam da detalje znaju i neki danas živi Vukovarci, sklonjeni na otoku Krku, kao i oni koji su pratili šlepere do istovara…“ – piše u knjizi koja je podigla prašinu!

Navodi i da je 1992. godine predsednik Tuđman isplatio dva miliona nemačkih maraka za video zapis koji je posedovao Željko Ražnatović – snimak masakra na Ovčari.

loading...

31404_a01-stock-profimedia_ffMasakr na Ovčari odnosi se na ubijanje ratnih zarobljenika i civila od strane sprske paravojske i JNA na farmi Ovčara, južno od Vukovara, 20.11. 1991. tokom rata u Hrvatskoj.

Barem tako stoji u dokumentima, koje hrvatska država i danas ima – tvrdi Manolić.

„Gotov novac biće odnesen Arkanu, a videokaseta, zamotana u aluminijsku foliju, biće predata predsedniku Tuđmanu u njegovoj kući u Nazorovoj ulici“.

Mrtvi ne mogu da se brane, pa je moguće da je ovim bačena ljaga na Arkana, koja će zaboleti i njegovu porodicu, i sve koji ga vole i poštuju.

Sponsored Links:
loading...