Pokupi lopticu, precizno je dodaj onom prekoputa sebe, donesi peškir, postavi suncobran iza igrača, dodaj mu flašicu… Da li mislite da je posao skupljača loptica lak? Nije ni čudo što se teniseri i teniserke nakon završenog finala nekog turnira zahvaljuju upravo i ovim dečacima i devojčicama.

Sponsored Links:

Vimbldon je u toku, i da biste tamo dobili posao kao skupljač loptica, onda morate da trenirate za to – jako dugo i naporno.

Oko 700 dečaka i devojčica prolazi prvu selekciju, a svega trećina biva odabrana za posao na Vimbldonu.

Prethodno treniraju čak pet meseci pre turnira!

Sponsored Links:

Dečaci i devojčice moraju prvo da imaju koordinaciju pokreta i dobre reflekse. Tokom mečeva se od njih očekuje da budu upućeni u igru i da čitaju bukvalno svaki potez igrača. Niko od njih ne sme da ima manje od 13 godina.

Svi moraju da imaju takav stav da možete odmah da prepoznate da su oni skupljači loptica.

A treninzi su im specifični. Moraju da budu fit, ali treniraju takođe i da stoje mirno, više od po pet minuta. Ako vam to deluje lako, testirajte sebe i vidite da li kao na priloženom video snimku možete samo da stojite nepomično.

loading...

Na kraju obuke, kandidati polažu test, a položiće ga jedino ako budu imali više od 80 odsto tačnih odgovora.

Još 1920. godine loptice su skupljali dečaci, a punih 57 godina trebalo je da prođe da bi taj posao radile i devojčice.

Najimpozantnija je ipak činjenica koliki je honorar ovoj deci – dnevnica im je čak 135 funti, odnosno skoro 23.000 dinara. Naporan rad se svakako isplati na kraju…

loading...