U dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima živi i radi najmanje 6.000 naših građana, a najtraženije su arhitekte, stjuardese, građevinski i mašinski inženjeri. Naravno, Dubai nije samo dobro plaćen posao. Biser Emirata, koji ima dva miliona žitelja, priča je za sebe. Ako putujete posredstvom agencije, a hoćete da vidite što više znamenitosti, moraćete da odvojite prilično novca.

Sponsored Links:

Graditeljski bum u Dubaiju je počeo osamdesetih godina prošlog veka. Vrhunac je dostignut pre dve godine kada je završena Burž Kalifa, najviše zgrade na svetu čiji vrh meri 828 metara razdaljine od zemlje.

Nekretnine su dugo bile glavni biznis u ovom delu sveta. Od trenutka pronalaska nafte, pre 30 godina, pa do danas, Ujedinjeni Arapski Emirati su prošli kroz veliku transformaciju. Od osiromašene oblasti malih pustinjskih kneževina do moderne države sa visokim životnim standardom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sponsored Links:

Zone slobodne trgovine u Emiratima dozvoljavaju osnivanje kompanija sa potpunim stranim vlasništvom i nude nulte poreze. Međutim, ovaj grad nije uvek bio metropola kako je danas poznajemo. Pogledajte video iz 1986. godine koji je promovisao 27. Svetske Olimpijske šahovske igre, koje su se održale u “World Trade Centre” u Dubaiju i sami procenite koliko su napredovali:

(Izvor: Bktvnews.com)

loading...
loading...