ŽIVOT piše romane, a ponekad i crnohumorne zaplete. Goran Đurić, iz sela Korenite, otišao je prekjuče na Odeljenje neurologije Opšte bolnice u Loznici da preuzme dokumentaciju o „umrlom ocu“, a u bolničkoj sobi sačekao ga je njegov Dobrivoje (74) živ i raspoložen.

Sponsored Links:

Medicinsko osoblje je, u najmanju ruku, bilo iznenađeno šta od njih traži, i nije im bilo jasno odakle mu informacija da je njihov pacijent preminuo.

– Pošto je reč o ozbiljnoj ženi, odmah smo krenuli da spremamo sahranu – priča nam Goran Đurić.

– Razapeli smo šator i kupili 100 kilograma ribe. Otišli smo i u pogrebnu firmu „Lapa“ i odabrali sanduk, dali podatke za umrlicu. Usledilo je pribavljanje papira, pa sam krenuo po dokumentaciju u bolnicu, gde sam zatekao živog oca.

Sponsored Links:

Milan Đurić, rođak Dobrivojev i stric Goranov, pridružio im se u pripremi sahrane. Obrt je bio krajnje neočekivan.

– Nastala je prava ujdurma kako da vratimo ribu. Morali smo šator da sklanjamo, a umrlice samo što nisu bile izlepljene – priča Milan Đurić. – Dobrivoje jeste bolestan, ali je živ.

Iz bolnice nije stigao telegram da je umro, niti kakvo zvanično saopštenje. Informacija koju je porodica nezvanično dobila nije proveravana. Krenulo se odmah, kako običaji nalažu, da se „sprema i ono što nema“.

loading...

Trebalo je Dobrivoja, dobrog čoveka i domaćina, ispratiti kako treba na večni počinak. Ispostavilo se da je informaciju, ipak, trebalo proveriti u bolnici. Inače, sahrana Dobrivoja je bila zakazana za danas.

NIKAD NIŠTA SLIČNO

Dragićević, vlasnik pogrebne agencije „Lapa“, kaže da sve deluje nestvarno. – Čovek je došao sav uplakan, smatrajući da je izgubio oca, ubrzo se javio i rekao da mu je otac živ – kaže Dragićević. – Sve i svašta mi vidimo i čujemo, ali ovako nešto nismo zabeležili.

(Izvor: novosti.rs)

Sponsored Links:
loading...