Jezivi ljudski krici zastrašili su naučnike u Sibiru. Niko od njih nije mogao ni da sanja do kakvog će otkrića doći kada su započeli istraživanje.

Sponsored Links:

„Nakon nekoliko podešavanja shvatili smo kako zvuk zapravo dolazi iz zemljine unutrašnjosti. Čuli smo ljudske glasove kako vrište od bola“, izjavio je ruski naučnik koji je bio na čelu istraživačkog tima koji je došao do ovog šokantnog otkrića.

Grupa ruskih istraživača predvođeni geologom doktorom Azokovim je 60-ih godina prošlog veka pronašla „pakao! Oni su tokom jedne naučne ekspedicije u Sibiru, na dubini od 14,4 kilometara pod zemljom otkrili mesto sa kojeg dopiru užasni krici.

Krike su snimili mikrofonom koji su spustili u rupu kako bi čuli zemljina kretanja. „Ponekad slab, ali i jasno određen zvuk, za koji smo mislili kako dolazi od naše opreme“, objašnjavao je doktor Azakov. Ispostavilo se da ipak nije bio zvuk „opreme“.

Sponsored Links:

„Nakon nekoliko podešavanja shvatili smo kako zvuk zapravo dolazi iz zemljine unutrašnjosti. Čuli smo ljudske glasove kako vrište od bola“, izjavio je naučnik.

„Iako se jedan glas jasno isticao, mogli smo čuti na hiljade, možda i na milione glasova u pozadini kako vrište u patnji“, rekao je Azakov.

Ovaj događaj nikada nije zvanično potvrđen, ali ni demantovan. Tonski snimak je objavljen decenijama kasnije. Pogledajte i verziju na srpskom:

loading...

POGLEDAJTE VIDEO:

(Izvor: Bktvnews.com)

loading...