Lekari su bili potpuno sigurni da Brijel Džekson neće preživeti, ali kada su je smestili pored sestre Kajri, dogodilo se čudo koje joj je spasilo život.

Sponsored Links:

Obe bebe su rođene 12 nedelja pre termina i bile su teške po kilogram. Kajri je u svom inkubatoru napredovala i postajala sve jača, dok je Brijel imala problema s disanjem i sa srcem.

Lekari su saopštili njihovim roditeljima da jedna beba neće preživeti. Skrhani bolom, Hajdi i Pol Džekson oprostili su se od devojčice.

Međutim, medicinska sestra Gejl Kasparijan odlučila je da pruži Brijel još jednu, poslednju šansu. Ona je stavila slabašnu bebu u inkubator zajedno sa sestrom i zanemela kada je videla da je Kajri prebacila ruku preko njenog ramena.

Sponsored Links:

Bilo je neverovatno. Istog trenutka Brijel se smirila i povratila boju – seća se Gejl.

U roku od nekoliko minuta, njeno disanje se vratilo u normalu, a postepeno su se stabilizovali i otkucaji srca. Roditelji su kroz nekoliko nedjelja odveli obe devojčice kući, gde su spavale u istom krevetu sve dok nisu napunile šest godina.

– I dan-danas su najbolje prijateljice i ne razdvajaju se – kaže otac bliznakinja koje imaju 19 godina.

loading...

Prema rečima lekara, Brijel se oporavila u sestrinom zagrljaju zahvaljujući lučenju oksitocina i endorfina, hormona zadovoljstva.

loading...