Ruski avioni MiG-31 izveli su simulacije vazdušnih borbi u gornjem delu atmosfere iznad Kamčatke na ruskom dalekom istoku, objavili su iz ruske pacifičke flote u četvrtak.

Sponsored Links:

– Piloti vazduhoplova MiG-31 vežbali su simuliranu vazdušnu borbu u stratosferi, dok je druga posada glumila metu – objavili su iz ruskog vazduhoplovstva, a izjavu je preneo Interfaks.

– Vežba se fokusirala na odbrambene i napadačke manevre na velikim visinama – dodali su.

Posade ekskadrile vazduhoplova MiG-31 takođe su simulirale protivraketne manevre i izvodile zračne vratolomije kako bi ostvarili bolje taktičke pozicije prilikom napadanja “hipotetskih agresora”.

Sponsored Links:

MiG-31, vazduhoplov NATO-ve kodne oznake Foxhound, nadzuvčni je presretač sovjetskog dizajna i trenutno najbrži vazduhoplov na svetu u vojnoj službi.

Vazduhoplov može dosegnuti visine od 30 kilometara i sposoban je srušiti satelite u orbitama do visine 120 kilometara. Takođe, može presretati mete brzinom pet puta većom od brzine zvuka.

Kamčatka je često poprište održavanja ruskih vojnih vežbi, a tamo se nalazi i jedna od najvažnijih ruskih pomorskih baza gdje je usidrena većina ruske pacifičke flote.

loading...

Uz to, tu je matična baza većine ruskih nuklearnih podmornica.

POGLEDAJTE VIDEO:

loading...