Za čak 64 odsto poslova traži se završena zanatska škola, za 13 odsto je potreban završen fakultet, dok za 20 odsto nije potrebna škola.

Sponsored Links:

Čak milion i šezdeset i četiri hiljade slobodnih radnih mesta nudi se ovog trenutka na nemačkom tržištu rada.

Prema podacima tamošnjeg Instituta za istraživanje tržišta rada, ovo je istorijski zapis, Nemačka nikada nije imala toliku potrebu za novim radnicima.

Najviše se traže zanatlije

Sponsored Links:

Nemački mediji navode kako su objavljeni podaci zapravo vetar u leđa za one koji su odlučili da novi život potraže baš u Nemačkoj.

Objavljena brojka, među ostalim, otkriva i drugu stranu „politike otvorenih vrata“ koju je Angela Merkel sprovodila prema migrantima s Bliskog istoka i severne Afrike, koji su takođe popunili pojedina radna mesta.

U poređenju sa prvim tromesečjem prošle godine, na nemačkom tržištu rada je oko 4000 radnih mesta više, piše Večernji list.

loading...

Od kandidata za posao očekuju se različite veštine, a najviše se traže informatičari, matematičari, elektrotehničari, zavarivači, metalski radnici, električari, ortopedi i negovatelji.

Zanimljivo je kako se za 64 odsto poslova traži završena zanatska škola, dok je za 13 odsto oglašenih poslova potrebno imati visoku stručnu spremu, odnosno završen fakultet. Za 20 odsto poslova nije potrebna nikakva edukacija.

Najtraženija zanimanja:

-informatičari
-matematičari
-elektrotehničari
-zavarivači
-metalci
-električari
-ortopedi
-negovatelji

Sponsored Links:

(Izvor: b92.net)

loading...