„Skini nakit i sat, u torbu ubaci peper sprej, ne pričaj mobilnim telefonom kada si napolju. Nemoj prolaziti ispod merdevina, čak ni na zeleno dok se ne uveriš da su svi automobili stali“.

Sponsored Links:

Na Fejsbuku je osvanuo komičan tekst o tome kako treba da se ponašate ako šetate glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Na veoma šaljiv način objašnjeno je kako da se kroz Sarajevo krećete na što bezbedniji način, a više od 3.000 ljudi je lajkovalo ovu zabavnu priču.

“Uputstvo za kretanje po Sarajevu: skini nakit i sat, u torbu ubaci peper sprej, ne pričaj mobilnim telefonom kada si napolju. Nemoj prolaziti ispod merdevina, čak ni na zeleno dok se ne uveriš da su svi automobili stali, pazi na rupe u trotoaru, posebno vodi računa o čoporima pasa i gledaj u daljinu da ih na vreme opaziš, ne nosi otvorene torbe i drži ih uvek napred čvrsto stisnute uz telo, ne kreći se blizu banaka, niti pored ozloglašenih kafića, pazi na oronule fasade, odvoj ličnu kartu i dokumente od novčanika, ne gledaj čudne ljude i nasilnike u oči.

Ne odgovaraj na uvrede i psovke, izbegavaj mračne ulice i prolaze, često se osvrći i ponesi ravne cipele u torbi. Ako se neko pobije ili čuješ svađu skloni se u najbliži objekat ili skreni u drugu ulicu, traži da ti donesu zatvoreno piće u kafanama i klubovima, koristi samo karticu sa pinom i pazi ako si na bankomatu. Ne diraj rukohvate ako si u javnom prevozu i ponesi sredstvo za dezinfekciju, nemoj gaziti u ispljuvke ili izmet, malo se skloni kad dođu crne limuzine sa rotacijama ili kada se vozači utrkuju, proveri da li znaš brojeve policije ili hitne, uvežbaj sprint, sedaj samo u taksi sa registracijom TA, vodi računa da je uplaćena rata osiguranja, jesam li nešto zaboravio? Ah da, donji veš mora biti čist i u usklađenim bojama a čarape bez boja. #Welcome#Sarajevo ”

Sponsored Links:

Iako tekst obiluje humorom i šalama, ipak, na neki način, oslikava raspoloženje društva u glavnom gradu BiH nakon događaja u proteklih nedelju dana u svetu i regionu – a velike tragedije i loše stanje društva uvek prate i ovakvi humoristični odgovori.

Takođe, ovaj duhoviti tekst može da se primeni i na Beograd!

loading...