Kefir je već vekovima poznat kao tradicionalan napitak sa Kavkaza, jer ga smatraju da je zaslužan prvenstveno za dugovečnost, kao i vitalnost čoveka.

Sponsored Links:

Kefir je zapravo bakterija koja stvara mlečni napitak u roku od 24 sata od običnog mleka. Dakle, kefir se sa mlekom čuva na 15 do 20 stepeni u hermetički zatvorenoj posudi (preporuka je da odstoji 48 sati kako bi u potpunosti sazreo). Za decu je dobar kao zamena za mleko.

Lekovitost, odnosno terapeutska svojstva kefira potiču od njegove mikroflore, pa je čak 1887. godine priznat kao najmoćnije sredstvo u borbi protiv tuberkuloze.

Uspešno leči i želudačne tegobe, crevne tegobe, nadražaj jetre, katar, pojedine bubrežne bolesti, bolesti kože, anemije, zatvor, pomaže kod kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, pa čak je koristan i kod raznih alergija i astme.

Sponsored Links:

Pomaže kod impotencije, podmlađuje, rastvara holesterol, a ima i sve vitamine potrebne za život.

Još mnogo toga ima vezano za kefir i njegova blagotvorna dejstva, ali prvenstveno treba obratiti pažnju na njegovo doziranje i recept, kako biste ga sami mogli praviti kod kuće.

Dnevna upotreba kefira: Pola litra za probleme sa astmom, bronhitisom, želucem, crevima, ekcemom, alergijama (osipi), zatvorom…

loading...

Jedan litar kefira za probleme sa kandidom, protiv raka (preventivno), bubrezima, bešikom, žuči, žuticom, hipertenzijom, malokrvnošću, leukemijom, sklerozom, nesanicom, nervnim sistemom, alkoholizmom…

loading...