Vojin Ražnatović sin ubijenog Željka Ražnatovića Arkana napisao je knjigu o svom ocu u kojoj je otkrio nepoznate detalje iz očevog života…iako je knjiga objavljena još 2014. pojedini delovi ovog svedočanstva još uvek su aktuelni.

Sponsored Links:

Naslov knjige je “Priče o mom ocu” i u njoj govori o svom odnosu sa ocem i Arkanovim kontaktima i sukobima i o Svetlani Ceci Ražnatović. Takođe i o osobama koje su imale važnu ulogu u Arkanovom životu i o tome ko im je javio da im je otac ubijen.

Knjiga je naime sastavljena od 50 kratkih priča a Vojin ili je bio svedok priča ili mu je neko ispričao. Vojin je takođe u knjizi spomenuo i razvod svoje majke Natalije Martinović i svog oca Arkana.

U jednom delu knjige Vojin spominje događaj iz juna 1994 godine. On i brat su se vratili s DIF-a gde su išli na plivanje i zatekli kući spakovane torbe. Kaže da im je majka odamah poručila da kreću. Spomenuo je da je veliki paradoks bio što su tad kao mali voleli Cecu. Kaže da su uzeli vokmen s Cecinom kasetom i poneli ga sa sobom.

Sponsored Links:

Vojin dalje priča da mu je majka tad bila ljuta i užurbana kako bi kuću napustili dok se otac ne vrati sa ratišta. Saopštila je sinovima da idu u Beč pa za Italiju. Dečaci su bili izgubljeni i zbunjeni i tada je prvi put video umesto Ražnatović da u pasošu piše Martinović.

Kad su stigli kaže u Italiju u jedan mali grad Fiuđi čuli su kako se mama dere na tatu i da plače. Čuli su i Arkana da govori na telefon: Molim te, Natalija oteraću onu samo mi se vrati, imamo četvoro dece zajedno.

Majka je tad mu rekla:”Gade jedan” neću se nikada vratiti u Beograd i svo 4 dece biće sa mnom. Poslije sat-dva Vojin kaže da je majka napokon spustila slušalicu i da je njima deci konačno saopštila o čemu je reč.

loading...

Mama je rekla kako je čula da je otac vara s drugom ženom. Kaže nije verovala dok je Baja nije nazvao i rekao joj da je to istina i da zato nije hteo da ide s njima na Kopaonik.
Kad smo je pitali ko je ta žena ona nam je odgovorila to je ona što je slušate po celi dan.

Slike iz Prvog svetskog rata Arkanova najveća strast!!!Takođe Vojin u knjizi spominje i najveću strast svog oca: Kaže da je njegova strast bila kolekcija slika sprskih vojnika iz Prvog svjetskog rata i da je uradio sebi uniformu kao original iz 1914 i da se u njoj ženio.

On ističe da niko nije bolje razumeo Arkanovu strast nego poznati antikvar Miša Grof. Jednom ga je Miša Grof 1996. godine nazvao i rekao da je dobio nešto što će oca zanimati pa je odmah seo s mnom u kola i jurio 100 na sat do Slavije.

Kaže da je tata kupio tad 4 slike za 35 hiljada maraka i da je jednu posebnu s Kraljem Petrom I platio 20 hiljada maraka. Na kraju Vojin otkriva kako je teško ostao živ jer su on i brat blizanac Nikola jedva preživeli jer su rođeni rano u 7 mesecu.

Sponsored Links:
loading...