Prema istraživanju, 63 odsto stanovnika Dalekog istoka smatra da će besplatno davanje zemlje povećati standard regiona.

Sponsored Links:

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o davanju građanima da besplatno koriste zemlju na Dalekom istoku, kako se navodi na zvaničnom portalu za pravne informacije, prenose tamošnji mediji.

Svaki stanovnik Rusije može da iskoristi svoje pravo da na rok od pet godina dobije na korišćenje najmanje hektar zemlje koja se nalazi u vlasništvu države ili opštine. Ona se može nalaziti na teritoriji Republike Saha (Jakutija), u Kamčatskom, Primorskom i Habarovskom kraju, Amurskoj, Magadanskoj i Sahalinskoj oblasti, Jevrejskoj autonomnoj oblasti ili Čukotskom autonomnom okrugu.

Zemlja se može uzeti u zakup ili dobiti u vlasništvo nakon isteka ovog perioda od 5 godina, ali kupoprodaja dobijene zemlje nije dozvoljena. Ona se ne može davati u zakup ili na korišćenje strancima, kompanijama, kao ni ljudima bez državljanstva.

Sponsored Links:

Po nalogu ruskog presednika je izrađen ovaj nacrt zakona za koji čak 63 odsto stanovništva Dalekog istoka smatra da će povećati standard regiona.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je početkom marta predložilo da se stanovništvu besplatno dodeli zemlja koja se ne eksploatiše.

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...
loading...