Tinejdžer iz Tasmanije izgubio je 75 odsto vida nakon što se igrao laserom i držao ga uperenim u oči, javljaju australijski mediji.

Sponsored Links:

Četrnaestogodišnjak je došao sa ozbiljnim povredama kod lekara oftamologa i objasnio je da se igrao sa laserom i pritom na kratko ga uperio u svoje oči, nakon čega je lekar ustanovio da je dečak tom prilikom sebi maltene progoreo mrežnjače i zauvek oštetio svoj vid. Čak ga je pritom i fotografisao kako bi povrede mogao dalje da ispituje i čuva u svojoj arhivi.

– Na žalost deo koji je povređen je upravo onaj gde se stvara detaljni vid i zbog toga su razmere povreda tako velike i dalekosežne – objasnio je lekar i naveo da su povrede nastale gotovo momentalno tokom kobne igre iako dečak pritom nije osetio nikakav bol.

Lekar veruje da će tinejdžer povratiti deo vida nakon što otok splasne, ali sugeriše da bi mališan morao da se pripremi da ostatak života provede sa 25 odsto vida.

Sponsored Links:

Nakon ovog incidenta tasmanijske vlasti upozorile su roditelje da vode računa sa čime se njihova deca igraju i da preduzmu dodatne mere i objasne im opasnosti od pojedinih „igračaka“.

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...