Putin od Zapada zahteva da se Rusiji prizna prevlast i pravo interesne zone u svim zemljama bivše Jugoslavije, Sovjetskog Saveza i potpisnicama Varšavskog pakta.

Sponsored Links:

Predsednik Rusije Vladimir Putin ima “samo jedan” zahtev koji se mora ispuniti da bi se Moskva priključilaglobalnoj anti-terorističkoj koaliciji.

Putin od Zapada zahteva da se Rusiji prizna prevlast i pravo interesne zone u svim zemljama bivše Jugoslavije,Sovjetskog Saveza i potpisnicama Varšavskog pakta, saznaje Atlantski savez Crne Gore u dobro obaveštenim međunarodnim krugovima.

Predsednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera smatra da je ovaj Putinov zahtev iracionalan.

Sponsored Links:

“Prvenstveno, ni ta Rusija nije imuna na terorizam. Juče je potvrđeno da su teroristi oborili njihov avion u kom je bilo 224 ljudi. Sada traže način da naplate sopstvenu, a potom i tragediju koja je zadesila Francusku.

Vrhunac licemerstva je što uključivanje u međunarodnu akciju protiv terorizma žele da naplate tuđim zemljama, uključujući i Crnu Goru”, naglašava Kentera.

On smatra da je priključivanje Moskve globalnoj borbi protiv terorizma od velikog značaja, ali ističe i da “Zapad neće uvažiti ovakve sulude zahteve koji nikako ne mogu doprineti jačanju saradnje sa Rusijom”.

loading...

Predsednik Francuske Fransoa Oland će naredne sedmice posetiti Vašington i Moskvu, kako bi počeopregovore o stvaranju velike anti-terorističke koalicije.

loading...