Sve je češća praksa da poslodavci radnicima daju otkaze bez mnogo razmišljanja i pravih razloga. Dosta je slučajeva kad se zaposleni povrede na poslu, pa iz straha od „šut karte“ nastavljaju da rade uprkos povredama.

Sponsored Links:

Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen je post koji će razbesneti mnoge. Jedna devojka napisala je status u kojem ogorčeno navodi da je država u kojoj živimo nikakva, jer, kako kaže, njena majka koja se povredila u toku radnog vremena, ne želi da uzme bolovanje iz straha da će je otpustiti.

Njne post prenosimo vam u celosti.

„E zdravo ljudi!

Sponsored Links:

Ovako moja majka ide na svoj izrabljivački posao u tom nekom ***** u kome se svi redovno brecamo na radnice koje su „nekako uvek spore i nesposobne“, „obično glupe i nisu za bolje.“ Ona se juče posekla na mašinu za sečenje mesa, zatim otišla na VMA gde su joj dali izveštaj u kome je prepisana terapija CEFALEKSIN 500mg, MIROVANJE i PREDLOŽENO BOLOVANJE DO ZAVRŠETKA HIRUŠKOG LEČENJA. Ja sam pitala svoju majku zašto ne uzme bolovanje i ostane kod kuće jer evidentno nije baš sposobna za rad, a onda mi je objasnila da od ukupnih 25.000 dinara (i slovima, DVADESET I PET HILJADA DINARA), koliko iznosi njena mesečna plata – ona automatski gubi novac koji je određen za prevoz i topli obrok, a takođe kaže, tako je i jedan skoro otišao na bolovanje zbog slične stvari pa su mu iznenada dali otkaz. Cefaleksin nije kupila jer u apoteci čak i sa receptom košta 600 dinara (i slovima ŠESTO DINARA).
eto. Ova država je gomila go*ana.“

Dakle, žena koja radi za 25.000 dinara, plaši se da ne dođe na posao iako je povređena, jer u tom slučaju postoji velika šansa da će izgubiti svoje radno mesto.

loading...

U kakvoj mi to državi živimo? Ne smete sebi da dozovlite da izostanete, jer vam se u tom slučaju „smeši“ otkaz.

Srbija!

(Izvor: Espreso.rs)

loading...