Albin, koji je do sada, nekada sam, a nekada u društvu istomišljenika, „pregazio“ Dansku, Češku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku. Da li verujete da postoji grupa ljudi koja pešači za mir u svetu? I to od Švedske do Turske, što znači da će na svom putu preći više od 3.500 kilometara.

Sponsored Links:

Globalno popularnu ideju „walk2Peace“ (šetnja za mir) iskoristio je Šveđanin Albin, koji je do sada, nekada sam, a nekada u društvu istomišljenika, „pregazio“ Dansku, Češku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku…

Albin se trenutno nalazi u Srbiji, gde planira da poseti Ralju, Kosmaj, Smederevska Palanka, Svilajnac, Despotovac, Ćuprija, Paraćin, Varvarin, Kruševac, Aleksinac, Niš, Nišku Banja, Belu Palanku, Pirot i Dimitrovgrad.

Sponsored Links:

Posle otkrivanja naših gradova i brojnih domaćina koji mu nude rakiju, domaće specijalitete i prenoćište, Šveđanin planira da svrati i u Rumuniju.

– Voleo bih da u Tursku stignem pre Božića. Srbija nas je tretirala veoma dobro, svakodnevno smo imali lepe sastanke sa ljudima. Mnogo njih nas je zaustavilo na putu da nas pita šta to radimo, a zatim bi nam nudili hranu, a dešavalo se da nam daju i pare – napisao je on na svom Fejsbuk profilu i naglasio da je u Novom Sadu svedočio ostacima ruševina od bombardovanja, što ga je očigledno porazilo.

loading...

Albin, inače vegan i veliki poštovalac prirode i ljudi, pozvao je sve željne mira u svetu da mu se pridruže u pešačenju.

(Izvor: Kurir.rs)

loading...