U ovim zemljama će vas uhapsiti ili ubiti ako razvijete srpsku zastavu!

Sponsored Links:

Nedavni slučaj hapšenja trojice mladića kod Vukovara zbog razvijanja zastave Srbije nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Ovaj postupak hrvatskih vlasti je naišao na opštu osudu javnosti, međutim, postoje delovi sveta gde bi uhapšeni mladići zbog istog prekršaja izgubili posao, otišli u radni logor ili čak i doslovno izgubili glavu.

Hrvatska

Sponsored Links:

Postao je opštepoznat slučaj trojice mladića koji su nedavno na ulazu u Vukovar razvili srpsku zastavu. Oni su privedeni, a ceo događaj je naišao na veliku osudu u medijima.

Severna Koreja

Ova zatvorena komunistička zemlja pod vlašću ozloglašenog Kim DŽong Una za svoje najveće neprijatelje smatra SAD i Južnu Koreju. Ne znamo šta će vam se desiti ako javno izložite američku, ali, po svedočenjima očevidaca, ako vas uhvate sa zastavom Južne Koreje, kazna je surova – ili streljanje ili upućivanje u radne logore staljinisitčkog tipa iz kojih se retko ko vraća.

loading...

Isis kalifat

DŽihadisti Islamske države pod svojom kontrolom drže velike delove Iraka i Sirije, gde su stvorili svoj kalifat – teokratsku islamsku državu baziranu na fundamentalističkom tumačenju šerijatskog zakona. Koliko im je zastava bitna pokazuje činjenica da su džihadisti iz jedne oblasti kidnapovali čak 200 ljudi zbog sumnje da su oskrnavili crni steg ISIS-a. Međutim, već i samo pokazivanje bilo koje druge, osim zastave Islamske države, fundamentalisti smatraju za uvredu prema kalifatu, što je prekršaj za koji se može izreći i smrtna kazna.

SAD

Možda će nekome zvučati neverovatno podatak da je u čak 17 američkih država zabranjeno ili izuzetno ograničeno isticanje zastave drugih država. Koliko se poštuje ova odredba svedoči sudbina profesora geografije iz Denvera koji je udaljen sa posla jer je na zidovima svoje učionice držao zastave Kine, Meksika i UN-a! Nisu mu pomogli ni izgovori da su ovi amblemi korišćeni u toku nastave, kao ni činjenica da je američka zastava neprekidno bila istaknuta u istoj učionici.

Sponsored Links:

(Izvor: pravda.rs)

loading...