Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima.

Sponsored Links:

Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promenljivog vremena, koje koristi ovaj osetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tela.

Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savet svakog lekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lek za prehladu koji bi svima pomogao još uvek ne postoji.

Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrepljuje organizam i pomaže mu da se izleči.

Sponsored Links:

Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli. Možda vam zvuči ludo, ali Nemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže.

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i leči simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način lečenja smiruje groznicu, jer zapravo greje telo. Suština ove nemačke metode jeste dobra cirkulacija – što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrejete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko mokrih obujte vunene čarape i mirno spavajte.

loading...

Ujutro ćete primetiti da su mokre čarape sada suve, a da se vi osećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače.

loading...