Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske do sada nije primilo prijave u vezi sa zastrašujućim, brutalnim i morbidnim SMS porukama koje, prema navodima livanjskog Psihološkog centra „Sensum“, šalje „ubijeno dete“, rečeno je u MUP.

Sponsored Links:

Iz MUP Republike Srpske pozivaju građane da najbližoj policijskoj stanici prijave bilo kakva saznanja u vezi sa ovim SMS porukama u kojima, kako su iz „Sensuma“ nedavno upozorili javnost, dete govori da je mrtvo već nekoliko dana, uz detaljan opis kako i ko ga je ubio.

Naveli su i da je sadržaj poruka brutalan i sa morbidnim opisima, te da će primalac, ukoliko ne prosledi SMS na brojeve najmanje 15 prijatelja, biti ubijen na isti način čim zaspi.

Psihološki centar „Sensum“ ranije je upozorio roditelje da kontrolišu poruke koje im deca primaju i šalju, te da im objasne da ih niko neće ubiti, kao i da je cilj ovih poruka zastrašivanje dece. Pre nekoliko meseci javnost u Republici Srpskoj i BiH upozoravana je na pojavu video-igre „Plavi kit“ u kojoj su deca pozivana na samopovređivanje i samoubistvo.

Sponsored Links:

(Izvor: Kurir.rs/RTRS)

loading...