U nezapamćenoj operaciji takozvane “velike Albanije“, zamaskirane u oblande lažne vojne neutralnosti i zaštitom prava Albanaca van Albanije i pred stalnim nasiljem NATO pakta koje traje od 1999. godine do danas, zloglasni američki penzionisani general Vilijam Voker donosi pakleni plan za Srbiju!

Sponsored Links:

Povratak bivšeg šefa OEPS misije na Kosovu Vilijama Vokera u južnu srpsku pokrajinu kao i njegove izjave o “velikoj Albaniji“ nisu nimalo slučajne.

Kako saznaje portal Srbija Danas njegov plan, koji je prihvaćen od strane sponzora i glavnog koordinatora jedne velike zapadne zemlje je da se Srbija primora da isporuči načelnika Generlaštaba Vojske Srbije LJubišu Dikovića.

S ovim se slaže i analitičar Saša Borojević koji kaže da je cilj tog plana da Srbija odustane od insistiranja formiranja suda za ratne zločine u Prištini i kako navodi plan je podeljen u tri faze:

Sponsored Links:

– Medijsku prašinu bi trebalo da podigne jedan veoma poznati NVO u Srbiji koju predvodi direktorka koja se do sada isticala u propagiranju politike hapšenja srpskih generala i isporučivanje Hagu. Druga faza je ucena Srbije da se general Diković isporuci.

Ukoliko to Srbija odbije plan je da se Diković uhapsi i sprovede do NATO baze „Slunj“, u Hrvatskoj nakon čega bi bio poslat ili u Hag ili Prištinu!

Treća faza je suđenje generalu Dikoviću pod optužbom da je lično odgovoran za ratne zločine na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, kada je bio komandant 37. motorizovane brigade tadašnje Vojske Jugoslavije, jedinice koja je dejstvovala na području Drenice – kaže Borojević.

loading...

On objašnjava da je kroz istoriju Srbija uvek bila odbranbena država, a da je glavni zadatak uvek bio očuvanje granica i borba protiv agresora.

– Bez obzira na to kako nam se država do sada zvala, u svojoj istoriji naša vojska nikada, nikada nije bila osvajačka, već odbrambena, sa osnovnim zadatkom čuvanja granice države i borbe protiv spoljnih neprijatelja, odnosno agresora – kaže Borojević i dodaje:

– Po izbijanju takozvanog hladnog rata, sredinom prošlog veka, naša vojska ni tada nije stala ni na stranu Varšavskog pakta ni NATO-a, već je bila vojno neutralna.

Sada kada imamo skupštinsku deklaraciju o vojnoj neutralnosti i kada je nezavisnost i sloboda zemlje najvažniji cilj državotvorne politike Srbije, pred Srbiju se baca podmukli plan sponzora takozvane Velike Albanije!

Sponsored Links:

Podsetimo, penzionisani američki general Vilijam Voker predvodio “posmatračku misiju“ na Kosovu. Na osnovu njegovih lažnih izveštaja o slučaju Račak i o “ugroženosti Albanaca na Kosovu“ doneta odluka da NATO alijansa napadne SR Jugoslaviju.

Vilijam Voker je bio osnivač i glavni instruktor OVK (takozvane Oslobodilačke vojske Kosova), koja je bila na listi terorističkih organizacija i u SAD. Voker je plaćenik albanskog lobija u Americi.

(Izvor: Pravda.rs/Mediji)

loading...